середа, 23 грудня 2020 08:21

Тіла жертв авіакатастрофи їли вижилі пасажири

Тіла жертв авіакатастрофи їли вижилі пасажири
До вижилих направили два гелікоптери для евакуації. Такими їх побачили пілоти. Фото https://www.airlive.net

23 грудня 1972-го врятували 16 із 45 жертв авіакатастрофи рейсу 571 Air Force в Андах.

Чартерний рейс з 5 членами екіпажу і 40 пасажирами - уругвайськими регбістами-юніорами вилетів 12 жовтня з аеропорту Карраско в Уругваї. Літак потрапив у циклон в Андах, почав знижатись і зачепив крилом гору на висоті 4400 м. Відпав хвіст і крило, потім друге крило, фюзеляж врізався в величезний замет. Одразу загинуло 12 людей, пізніше від ран - ще 5. Рятувальники Уругваю, Чилі і Аргентини шукали літак вісім днів, потім пошуки припинили.

Вижилі їли те, що знайшли в багажі. У перший день спалили всі гроші, щоб зігрітися. Запас їжі швидко скорочувався. На засніженій горі не було природної рослинності чи тварин. Група вирішила з'їсти м'ясо з тіл своїх померлих товаришів. Більшість загиблих були однокласниками, близькими друзями або навіть родичами. Коли зійшла лавина - загинули ще 8 пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В аеропорту не розминулися літаки: 583 людини загинуло

Через місяць кілька добровольців вийшли на пошуки хвоста літака з багажем. Знайшли валізи з одягом, цигарки, цукерки і акумулятори до рації. Полагодити її так і не вдалося.

12 грудня 2 чоловіки пройшли до підніжжя гір і попросили місцевого пастуха про допомогу. Він повідомив владі про пасажирів рейсу 571.

16 пасажирів доставили в лікарні Сантьяго. Їх лікували від висотної хвороби, зневоднення, обморожень, цинги, переломів кісток і недоїдання.

Пізніше рятувальники повернулися на місце аварії і поховали тіла загиблих під камінням і уламками фюзеляжу. Зверху встановили залізний хрест.

На острові Тенерифе на Канарських островах 2 літаки Boeing зіштовхнулося 27 березня 1977-го. Загинуло 583 людини. Ця катастрофа залишається найбільшою за кількістю жертв за всю історію авіації.

Зараз ви читаєте новину «Тіла жертв авіакатастрофи їли вижилі пасажири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі