четвер, 14 березня 2013 17:09

Будівельники розкопали під автостоянкою середньовічного лицаря

Будівельники розкопали під автостоянкою середньовічного лицаря

Останки середньовічного лицаря або дворянина були знайдені під автостоянкою в Единбурзі. Археологи впевнені, дана знахідка - одна з найзначніших і найцікавіших відкриттів за останні роки.

Будівельні роботи були розпочаті у зв'язку з тим, що дана земельна ділянка перейшла у володіння університету і незабаром тут повинен був з'явитися новий корпус навчального закладу.

Під час робіт було виявлено могилу лицаря і свідчення існування на цьому місці в 13 столітті монастиря. На місце були викликані археологи, які невимовно зраділи несподіваній знахідці. На кришці труни, яка зроблена з пісковика, зображено схимницький хрест і багато оздоблений меч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли камінь-карту та сліди давнього мисливця, який її створив

Роботи на парковці були розпочаті для того, щоб побудувати новий Единбурзький центр інновацій. В рамках затверджених планів на колишній автостоянці проводилися роботи зі створення резервуару для збору дощової води для нової будівлі. Археологам вже було відомо, що на цьому місці в 16-17 століттях була школа, а в 13 імовірно тут знаходився монастир.

Крім того, що була знайдена могила і добре збережений скелет лицаря або дворянина, розкопки допомогли з'ясувати точне місце розташування монастиря, який був заснований в 1230 році Олександром II (королем Шотландії, який правив у 1214-1249 році) і зруйнований під час протестантської Реформації у 1558 році .

Річард Льюіс, член ради культури міста Единбург сказав, що він і його колеги сподіваються, що вченим вдасться більше дізнатися про знайдені останки і про те, кому вони належали. Поки вчені лише оголосили про вік поховання. Могила була датована вченими 13 століттям.

"Ця знахідка має величезне значення, вона може стати одним із найбільш значних і цікавих археологічних відкриттів в місті за останні роки. Вона може допомогти нам ще краще зрозуміти, яким було життя у середньовічному Единбурзі", - додав він.

Археологічні розкопки ведуться представниками единбурзького відділення Headland Archaeology. Археолога, який веде розкопки, звуть Росс Мюррей, він навчався в Единбурзькому університеті.

"Ми, звичайно ж, знали історію земель, на яких стоїть університет, але я ніколи не думав, що повернуся сюди, щоб працювати над таким неймовірним відкриттям", - сказав Мюррей.

Зараз ви читаєте новину «Будівельники розкопали під автостоянкою середньовічного лицаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі