вівторок, 20 березня 2018 23:13

Стало відомо, чому вікінги прийняли християнство

Стало відомо, чому вікінги прийняли християнство
Навернути вікінгів у християнство допоміг вулкан. Фото: forskning.no

Переходу вікінгів у християнство сприяло виверження вулкана Ельдгьяу в Ісландії 1 тис. років тому

Група вчених під керівництвом Тіма Ньюфілд з Джорджтаунського університету виявила, що з виверженням вулкана пішли посухи і холодні зими на території Євразії. Катаклізми знайшли відображення в епічній пісні "Одкровення вельви" зі "Старшої Едди", в якій пророкують загибель старих богів. Саме цим вселенським катаклізмом і стало виверження, вважають дослідники, повідомляє 24news.com.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи виявили скарб вікінгів

Фахівці заявили про це, зіставивши приблизну дату написання пісні і дату, коли, судячи по слідах попелу у відповідних шарах льоду, відбулося виверження. Ця подія, витлумачена як загибель богів, змусила вікінгів відмовитися від язичництва і перейти в християнство.

Археологи знайшли підтвердження, що вікінги були в Америці першими європейцями. Вчені з Канади стверджують, що знайшли легендарне поселення вікінгів Хоп, на місці сучасного містечка Нью-Брансвік в східній частині Канади.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чому вікінги прийняли християнство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі