субота, 02 січня 2021 01:13

Справа Кармелюка та документи УНР - архів показав унікальну колекцію

Справа Кармелюка та документи УНР - архів показав унікальну колекцію
У Вінниці показали унікальні документи. Фото: ДАВО

Державний архів Вінницької області показав особливо цінні документи.

Виклав документи УНР і судову справу лідера повстанського руху Устима Кармалюка, передає "Укрінформ".

"Ми оцифрували та представили усім зацікавленим можливість побачити рідкісні, я б навіть сказав, унікальні історичні документи різних епох, які в нас зберігаються. Це автографи видатних діячів української державності, вищих посадових осіб. Наприклад, особисті підписи голови Директорії УНР Володимира Винниченка і гетьмана України Павла Скоропадського, а також Симона Петлюри – голови управи Всеукраїнської спілки земств", - повідомив спеціаліст відділу інформації Державного архіву Вінницької області Костянтин Завальнюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показував справжнє життя в СРСР - архів опублікував роботи українського повстанця-графіка

Також опублікували метричний церковний запис про вінчання письменника Михайла Коцюбинського з Вірою Дейшею, особову справу державного та громадського діяча Дмитра Марковича. Виклали судову справу морського офіцера Олександра Можайського і документи про розстріл більшовиками княгині Марії Щербатової.

Колекцію можна переглянути за посиланням.

Центр досліджень визвольного руху спільно з Архівом Служби безпеки України виклали в мережу 40 різдвяних листівок та документів про відзначення Різдва в Українській повстанській армії.

Зараз ви читаєте новину «Справа Кармелюка та документи УНР - архів показав унікальну колекцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі