четвер, 14 лютого 2013 14:28

Саркофаг і ванну царя Ірода виставили на огляд в Єрусалимі
8

Фото: Фото: newsru.co.il

У єрусалимському Музеї Ізраїлю проходить нова масштабна виставка "Остання подорож царя Ірода Великого", серед експонатів якої є чимало предметів, виявлених нещодавно.

Серед 250 експонатів, знайдених в Іродіоні, Єрихоні, на Храмовій горі та інших місцях, можна відзначити фрагмент фрески із зображенням битви біля Акциума (морської битви між флотом Октавіана Августа і флотами Антонія і Клеопатри), а також саркофаг і ванну царя Ірода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізраїлі планують відновити могилу Ірода Великого

Ірод Великий правив Іудеєю з 37 по 4 роки до н.е. Його особистість отримала суперечливі оцінки - з одного боку, цар здійснив грандіозні будівельні проекти, включаючи перебудову Другого Храму (Стіна Плачу була побудована за Ірода), з іншого, відрізнявся деспотизмом і жорстоко розправлявся з неугодними, включаючи членів своєї сім'ї. Багато єврейських підданих царя також були незадоволені його едомським походженням.

Виставка "Остання подорож царя Ірода Великого" вважається найбільшою в історії Музею Ізраїлю. Експозиція присвячена професору археології Ехуд Нецеру, який знайшов саркофаг царя в Іродіоні. Археолог загинув на розкопках в цій фортеці в результаті нещасного випадку.

Раніше повідомлялося, що уряд вирішив відновити в Іродіоні мавзолей Ірода Великого.

Виставка триватиме до жовтня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Саркофаг і ванну царя Ірода виставили на огляд в Єрусалимі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі