четвер, 07 березня 2019 13:36

Розкрили секретні архіви Папи Римського

Розкрили секретні архіви Папи Римського
Розкрили архів папи Пія XII. Фото: wikimedia.org

Розкрили архіви Папи Римського Пія XII, який керував католицькою церквою у часи Другої світової війни.

Архіви відкрив Папа Римський Франциск. Архіви показують політику Святого престолу в роки війни та Голокосту, повідомляє "Радіо Свобода".

"Церква не боїться історії, більше того, вона любить її та хоче ще більше та краще її любити так, як її любить Бог", – сказав Франциск.

У 2014 році Франциск вирішив не починати процес канонізації Папи Пія XII через спротив релігійних організацій в Ізраїлі. Вони вважають Пія ХІІ відповідальним за те, що під час Другої світової війни Ватикан не висловився проти Голокосту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський подарував монахині свій Cadillac

Американський єврейський комітет в останні 30 років закликав Ватикан відкрити доступ до архівів періоду 1939-1958 років.

Архів Пія XII відкрили 2 березня, у 81-ту річницю його обрання понтифіком. Встановлення експертами фактів про роль Пія XII у Другій світовій війні вплине на рішення про можливість його канонізації.

У нью-йоркському видавництві "Basic Books" вийшло нове дослідження про діяльність папи римського Пія XII в роки Другої світової війни. Марк Ріблінг, фахівець з історії розвідки, доводить, що немає найменших підстав називати понтифіка, який правив із 1939 по 1958 рік, "гітлерівським папою".

Зараз ви читаєте новину «Розкрили секретні архіви Папи Римського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі