неділя, 03 лютого 2019 08:20

Папа Римський подарував монахині свій Cadillac

Папа Римський подарував монахині свій Cadillac
Папа Римський Іван Павло та Мати Тереза. Фото: razom.media

Папа Римський Іван Павло II зустрівся в Калькутті з матір'ю Терезою 3 лютого 1986 року. Вона в Індії заснувала жіночу чернечу конгрегацію "Сестри Місіонерки Любові", опікувалася хворими та нужденними людьми у всьому світі.

Перша зустріч з Папою відбулася під час історичного візиту Єпископа Риму в Індію 1964 року, в зв'язку з проведенням конгресу в Бомбеї. З цієї нагоди Папа Римський подарував монахиням Cadillac - автомобіль, яким він подорожував під час своїх офіційних візитів, щоб – як сказав при цьому сам Папа – "допомогти спільноті на благо бідних".

Мати Тереза відразу ж виставила цей розкішний автомобіль як приз в лотереї і отримала за нього значну суму грошей для допомоги найбільш нужденним. 6 січня 1971 року Папа Павло VI вручив монахині престижну премію миру імені Івана XXIII.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати Тереза знала, ким вона буде з дитинства

У 1980 році Папа Іван Павло вручив Терезі Калькуттській ключ від будинку-притулку для догляду за покинутими дітьми і матерями. Потім він подарував конгрегації обитель "Дар Марії", розташовану на території Ватикану, щоб вона могла поселяти там римських безхатченків і допомагати їм.

Коли 5 вересня 1997 року Мати Тереза залишила світ, Іван Павло II назвав її "доброю самарянкою". Як виняток, видав надзвичайний указ, в якому дозволив почати процес зарахування до лику блаженних всього лише за п'ять років після смерті цієї незвичайної монахині.

Мати Тереза 26 жовтня 1950 року у Калькутті в Індії заснувала жіночу чернечу конгрегацію "Сестри Місіонерки Любові". Вона опікувалася хворими та нужденними людьми у всьому світі. Її справжнє ім'я Аньєз Гонжа Боякшу.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський подарував монахині свій Cadillac». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі