субота, 17 квітня 2021 01:13

Розкопали амфори зі скелетами всередині

Розкопали амфори зі скелетами всередині
На Корсиці знайшли незвичайний цвинтар. Фото: The History Blog

Археологи виявили некрополь часів пізньої Римської імперії недалеко від церкви в селищі Л'Іль-Рус на острові Корсика.

Як повідомляє The History blog, вчені виявили близько 40 поховань, які були викарбувані в скелі.

Велику частину померлих поховали в амфорах. Зустрічалися також поховання, в яких частини переробленої черепиці клали зверху на покійних.

Свідоцтва існування поселень у цьому регіоні датуються ще 1000 роком до н. е. Після падіння фінікійського Тіра поселення перейшло під владу Карфагена. 238 року до н. е. Корсика перейшла під владу Римської імперії, місто Агілла перетворився в римське місто Рубіг Рочега на наступні 600 років.

Некрополь підтверджує, що у римського міста були сильні зв'язки з Північною Африкою. Амфори виробляли в Карфагені. Він був одним з основних постачальників оливок і вина на Корсику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи натрапили на іграшки, якими бавились давні римляни

Вченим не вдалося знайти на цвинтарі похоронний інвентар або приношення. Тіла покійних ховали головою на захід. Скелети перебувають у поганому стані, гробниці пошкодило в результаті забудови регіону в ХІХ ст.

У південній провінції Туреччини Османі археологи на руїнах стародавнього міста виявили давню мозаїку. Кольорова мозаїка прикрашала віллу I-II століть нашої ери. Розміщувалася на підлозі. Дослідники помітили, що зображена жінка схожа на "Мону Лізу" Леонардо да Вінчі.

Зараз ви читаєте новину «Розкопали амфори зі скелетами всередині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі