понеділок, 14 вересня 2020 15:14

Реконструювали шоломи литовсько-українських правителів

У Луцьку реконструювали шоломи волинського князя литовського походження Любарта Гедиміновича і князя Литовського, Руського й Жемайтійського Вітовта Великого.

Про це у Facebook пише адміністрація державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку.

Елемент середньовічного обладунку Любарта - бацинет з клепвізером і кольчужним авентайлом XIV ст. Вітовт носив хундсгугель - "собачу морду", з кольчужним авентайлом XV ст.

Автор: facebook.com/zapovidnyklutsk2020/
  У Луцьку реконструювали шоломи князів Любарта (1312-1383) та Вітовта (1350-1430)
У Луцьку реконструювали шоломи князів Любарта (1312-1383) та Вітовта (1350-1430)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З річки дістали унікальний давньоруський шолом

У заповіднику також повідомляють про оновлення виставки "Слідами лицарських орденів", що у Стировій вежі Луцького замку. Українців й іноземців запрошують на екскурсії.

У замку Любарта в Луцьку на Волині 6 січня 1429 року з'їхалися правителі всіх довколишніх держав. Тут була улюблена резиденція Великого князя Литовського Вітовта.

На початку XV ст. Велике князівство Литовське, окрім сучасної Литви, займало Білорусь і більшість України - до Чорного моря. Польське королівство, до якого входила Галичина, було вдвічі меншим. Імператор Священної Римської імперії Сигізмунд запропонував князю Вітовту провести на початку 1429 року з'їзд монархів, на якому серед інших питань буде прийнято й рішення про його коронацію. Вітовт вирушив туди з литовської столиці Вільна - нині Вільнюс.
Зараз ви читаєте новину «Реконструювали шоломи литовсько-українських правителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі