неділя, 14 квітня 2019 08:20

Провели автоперегони на вулицях міста

Провели автоперегони на вулицях міста
Перші автомобільні перегони "Гран-прі Монако". Фото: ввс

О 13.30 14 квітня 1929 року в Монако стартують перші автомобільні перегони "Гран-прі Монако". 16 гонщиків на автомобілях мають пройти 100 кіл вулицями князівства довжиною 318 км.

Друга найменша за розміром, після Ватикану , країна Монако – улюблений курорт європейської еліти. Місцева влада вигадує, як ще привабити заможних європейців. Голова місцевого автомобільного клубу Антоні Ногес пропонує провести автоперегони крученими вулицями міста. Такі змагання популярні в Америці.
Принц Луї II ідею підтримує – із казни виділяють кошти на проведення перших незалежних змагань, навіть створює фонд для переможців. Вулиці району Монте- Карло підходять для змагань – є необхідні підйоми та спуски, круті повороти та тунелі. На найкращі місця в готелях видають спеціальні запрошення. Кінозірок, політиків, знаменитостей поселяють безкоштовно в кращих номерах готелів. Так хочуть показати, що спортивні змагання можуть бути цікаві публічним людям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти посудомийної машини виступали служниці і чоловіки

16 автомобілів – дев'ять Bugatti, чотири Alfa, два Maseratis, один Mercedes беруть участь у змаганнях. Їдуть із величезною на той час швидкістю - 80 км годину. Найбільша боротьба точиться між британцем Уїльямом Гровером Вільямсом на зеленому автомобілі "Bugatti 35-B" та німцем Рудольфом Караччіола на Mercedes. На 38 колі лідируючий німець пошкоджує колесо і сповільнює рух.

26-річний Вільямс фінішує першим, подолавши 100 кіл із результатом 3 години 56 хв 11 секунд. Після перегонів у Монако ще три дні тривають святкування із гучними вечірками і концертами. Змагання стають щорічними.

Американська винахідниця 45-річна Джозефіна Кокрейн винайшла першу у світі посудомийну машину і 1 квітня 1893 року публічно її показала.

Зараз ви читаєте новину «Провели автоперегони на вулицях міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі