вівторок, 13 листопада 2018 18:26

Представили гасло та програму Дня пам'яті жертв Голодомору

24 листопада, у 85-ті роковини Голодомору пройде міжнародна акція "Запали свічку пам'яті", Міжнародний форум "Україна пам'ятає, світ визнає", меморіальне засідання Верховної ради України та відкриття виставки "Україна 1932-1933. Геноцид голодом".

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович повідомив, що національні пам'ятні заходи до 85-тих роковин геноциду проходять під гаслом "Ми пам'ятаємо! Ми сильні". Слоганом міжнародної кампанії є слова "Україна пам'ятає - світ визнає!", передає Український інститут національної пам'яті.

"Пам'ять про Голодомор єднає українців у нашій державі та в інших країнах, де вони живуть. Вона стала важливим елементом національної ідентичності. Ця пам'ять важлива також як застереження, що може статися із народом, який не зумів захистити своєї свободи. Ми не забули жахи 1932-1933 і готові нині захищати свою незалежність зі зброєю в руках. Тому гасло цьогорічної інформаційної кампанії, присвяченої 85-тим роковинам Голодомору: "Ми пам'ятаємо! Ми сильні!", а серед її візуальних образів - український солдат на тлі Меморіалу пам'яті жертв геноциду та свіча-куля", - заявив В'ятрович.

До Дня пам'яті жертв Голодомору відбудуться заходи на державному рівні. У столичному Оперному театорі відбудеться мистецька акція, організована Міністерством культури. Пам'ятні заходи за участі президента пройдуть у Мистецькому Арсеналі та о 16:00 біля Меморіалу жертвам Голодоморів. 23 листопада о 15:00 у Верховній Раді відбудеться меморіальна сесія, присвячена пам'яті жертв Голодомору.

Державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко презентував пам'ятні брошури "Україна. Геноцид голодом. 1932-1933", які вийшли українською, англійською, німецькою, французькою та іспанською мовами. Анонсував вихід серії роликів соціальної реклами, присвячених цій темі, серед яких буде і один анімаційний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вашингтоні вшанували жертв Голодомору

"Уже наступного тижня ці ролики будуть готові і їх можна буде побачити і на національних каналах, і в інтернеті. Також ці ролики будуть перекладені англійською мовою і розміщені на закордонних ресурсах", - повідомив Біденко.

Автор: УІНП
  Представили офіційне гасло відзначення роковин Голодомору
Представили офіційне гасло відзначення роковин Голодомору

Начальниця Управління з питань закордонного українства та гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ Лариса Дір презентувала сигнальний примірник збірника документів щодо визнання Голодомору геноцидом українського народу в іноземних державах.

"У цій книжці представлено документи іноземних держав, ухвалені на національному та регіональному рівнях, щодо визнання Голодомору геноцидом українського народу та вшанування пам'яті жертв Голодомору, документи, ухвалені в рамках міжнародних організацій", - розповіла вона.

У всіх обласних центрах України 24 листопада відкриється виставка "Україна 1932-1933. Геноцид голодом". Наразі вона представлена у приміщеннях кількох іноземних посольств.

22-24 листопада у столиці пройде Міжнародний форум "Україна пам'ятає, світ визнає!". Він має на меті об'єднати зусилля міжнародної спільноти у визнанні Голодомору актом геноциду. Захід включає проведення наукового симпозіуму в Українському домі, Мистецької акції-реквієму в Національній опері України, а також засідання Міжнародного форуму за участі президента України та глав іноземних держав.

Автор: УІНП
  Заходи до 85-х роковин Голодомору
Заходи до 85-х роковин Голодомору
Автор: УІНП
  Заходи до 85-х роковин Голодомору
Заходи до 85-х роковин Голодомору
Автор: УІНП
  Заходи до 85-х роковин Голодомору
Заходи до 85-х роковин Голодомору

До 85 роковин Голодомору на Харківщині презентують другу книгу "Національна книга пам'яті жертв 1932-1933 років в Україні. Харківська область" і відкриють музей Голодомору. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Представили гасло та програму Дня пам'яті жертв Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі