середа, 17 липня 2019 12:36

Плуги, олені та кукурудза - як виглядали американські герби ХІХ ст.
25

Показали герби США з книги художника  Генрі Мітчелла
Фото: facebook.com/BelleEpoqueUA
Показали герби США з книги художника  Генрі Мітчелла
Показали герби США з книги художника  Генрі Мітчелла
Показали герби США з книги художника  Генрі Мітчелла
Показали герби США з книги художника  Генрі Мітчелла

Показали герби штатів США з книги The State Arms of the Union XIX ст. Намалював їх бостонський художник Генрі Мітчелл 1876-го.

Зображення мають у своїй основі символізм, пов'язаний із тогочасними уявленнями про конкретний штат і його роль в історії США.

Штат Небраска славився своїм простором і кліматом, відповідним для розведення великої рогатої худоби. Тут було багато ковалів, які вдосконалювали технології сільського господарства. Небраска стала одним із перших фермерських штатів у США.

Техас як незалежна держава приєднався до США 1845-го. Його клімат та особливості населення до сьогодні надихають творців безлічі вестернів. Штат завжди славився своїми ковбоями, грізними шерифами та кочовими розбійниками.

Вермонт називають "штатом зелених гір", проте й до нині невідомо, чому. Одні припускають, що через наявність густих лісів. Інші переконують, що у горах повно зеленуватого сланцю-слюди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенат США ухвалив резолюцію щодо Революції гідності

Колорадо відомий своєю золотою лихоманкою, яка вибухнула у 1850-х. Тоді неподалік сучасного Денвера знайшли багато золота. Тисячі золотошукачів рушили на пошуки скарбів. Їх не зупинила навіть громадянська війна.

Популярна легенда Кентукі стверджує, що на гербі штату у коричневий костюм одягнений Даніель Бун, який вніс великий вклад у дослідження штату, а людина в костюмі - Генрі Клей, найвідоміший державний діяч штату Кентуккі. За офіційною версією, чоловіки символізують не конкретних людей, а всіх першопрохідців і державних діячів. Навколо них напис, що представляє собою девіз штату - "Об'єднавшись, ми вистоїмо, розділившись - падемо".

Нью-Гемпшир став першим штатом, який проголосив про свою незалежність від Англії. Корабель із національним прапором символізує прибуття до нових берегів і початок нової незалежної історії.

На гербі Північної Кароліни зображені жіночі фігури, які символізують Свободу та Достаток. Перша тримає в руці сувій із написом "Конституція" у лівій руці - посох із фрігійським ковпаком, що є символом свободи.

В США вперше в історії пограбували великий банк 19 березня 1831-го. 4 злочинці за допомогою копій ключів проникли до сховища й винесли $245 тис.

Англійський емігрант Едвард Сміт і його соратники Едвард Джонс, Джеймс Хоніман і Джеймс Мюррей, уже відомі поліції за невеликі розбійні та грабіжницькі напади, викрали ключі від приміщення та сховищ міського банку Нью-Йорку, який розташовувався на Уолл Стріт.

Зараз ви читаєте новину «Плуги, олені та кукурудза - як виглядали американські герби ХІХ ст.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі