понеділок, 21 липня 2014 11:52

"Пиши п'яним, редагуй тверезим" - 115-річчя з Дня народження Ернеста Хемінгуея
12

Фото: foto-history.livejournal.com

Сьогодні виповнюється 115 років з дня народження Ернеста Міллера Хемінгуея, американського письменника та журналіста.

21 липня 1899 року народився письменник і журналіст Ернест Хемінгуей. Його батько був лікарем, а мати мріяла про музичну кар'єру для сина. Однак Хемінгуей з ранніх років знав, що стане тільки письменником.

Закінчивши школу, він став працювати репортером у Канзас-Сіті, побував на Першій світовій війні, де був нагороджений за мужність італійським королем. Після війни основою його творчості стали долі "втраченого покоління".

Перший опублікований роман "І сходить солце (Фієста)" зробив його відомим, а написаний в 1929 році антивоєнний роман "Прощавай, зброя" - знаменитим на весь світ.

Хемінгуей був учасником Громадянської війни в Іспанії та Другої світової війни. Все це знайшло відображення в його творах.

Неординарна особистість письменника, його пристрасть до пригод і подорожей, безумовний талант зробили Ернеста Хемінгуея однією з найяскравіших особистостей ХХ століття і практично живою легендою.

За повість "Старий і море" він був удостоєний Пулітцерівської і Нобелівської премій.

Хемінгуей покінчив життя самогубством в 1961 році.

Зараз ви читаєте новину «"Пиши п'яним, редагуй тверезим" - 115-річчя з Дня народження Ернеста Хемінгуея». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі