пʼятниця, 21 червня 2019 10:20

Під житловим будинком знайшли саркофаг давніх римлян

Автор: thehistoryblog.com
  Археологи-медієвісти виявили античний саркофаг у Гранаді, Іспанія
Археологи-медієвісти виявили античний саркофаг у Гранаді, Іспанія
Свинцевий саркофаг давньоримської епохи виявили археологи-медієвісти в історичному центрі Гранади, Іспанія. Розкопки проводили під будівлею Вілламена. Це сучасний будинок, в якому знаходиться банк і житловий комплекс. Поруч із будівлею розташовується Гранадський собор, який довгий час слугував тюрмою іспанській інквізиції. Археологи шукали середньовічні предмети.

Під час робіт знайшли кілька незначних предметів із епохи арабського завоювання Іспанії та періоду християнства. Перш ніж закінчити розкопки, вирішили спуститися трохи глибше. Під плитою брудного пісковика знайшли могилу та побачили свинцевий саркофаг.

Знахідка важить від 300 до 350 кг і має ті ж розміри, що й класичний труна: довжина 1,97 м. Висота - 40 см. Про це повідомляє The History Blog.

"Саркофаг повинен належати заможній людині, оскільки свинцеві саркофаги були надзвичайно дорогими навіть у місцях, де їх виготовляли. У II і III ст. те, що зараз знаходиться у центрі міста Гранада, було сільською місцевістю за межами великого римського міста. У Андалусії такі саркофаги були дорогими. Також їх було важко отримати, оскільки подібна промисловість існувала лише в Кордові, на відстані більше 200 кілометрів", - зазначає керівник робіт, археолог Анхель Родрігес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі міста знайшли давнє поховання

Саркофаг очищають у Археологічному музеї Гранади. Дослідники вирішують, як найкраще підійти до відкриття труни з найменшими збитками. Команда антропологів, реставраторів та археологів відвідає відкриття для документування його вмісту.

Оскільки свинець зберігає свій вміст дуже добре, можливо, саркофаг все ще зберігає людські останки. Там планують знайти важкі товари, можливо, навіть текстиль. Це має пролити нове світло на похоронну практику Римлян часів II та III ст.

Реставратори німецької церкви у Майнці випадково наштовхнулись на залишки давньоримської базиліки VI ст. Тоді цей собор вважався одним із найважливіших релігійних об'єктів Європи. Базиліка була побудована римлянами 660-го, що робить її однією з настаріших церков Німеччини. Церква слугувала римлянам як джерело поширення християнської віри серед германських язичницьких племен.
Зараз ви читаєте новину «Під житловим будинком знайшли саркофаг давніх римлян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі