пʼятниця, 07 червня 2019 12:17

Давня мозаїка та саркофаг єпископа: виявили загублений собор

Реставратори німецької церкви у Майнці випадково наштовхнулись на залишки давньоримської базиліки VI ст. Тоді цей собор вважався одним із найважливіших релігійних об'єктів Європи.

Автор: The Times
  Реставратори та археологи знайшли втрачену римську базиліку у Майнці.
Реставратори та археологи знайшли втрачену римську базиліку у Майнці.

Базиліка була побудована римлянами 660-го, що робить її однією з настаріших церков Німеччини. Церква слугувала римлянам як джерело поширення християнської віри серед германських язичницьких племен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пташині дзьоби та бронзові окуляри: розкопали поховання жерця

У XI ст. на місці базиліки було побудовано новий собор, відтоді церква вважалася втраченою, повідомляє The Times.

Археологам вдалося знайти підлогу з кольорової смальти та перегородку алтаря. Також виявили саркофаг вагою 700 кг. Він, ймовірно, належав архієпископу майнцькому Ерканбальду. Єпископ вважався другою особою держави після німецького імператора. Небіжчик мав на руках золоті браслети.

Британські археологи знайшли у графстві Кент давньоримське місто.

"У британському графстві Кент поблизу автомагістралі до міста Невінгтон археологи нещодавно віднайшли невідоме раніше місто римської епохи площею 18 акрів, що датується близько 43 роком н.е.".

Зараз ви читаєте новину «Давня мозаїка та саркофаг єпископа: виявили загублений собор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі