понеділок, 30 листопада 2015 11:41

"Під час Голодомору ми гинули тому, що були українцями" - Арсеній Яценюк

"Під час Голодомору ми гинули тому, що були українцями" - Арсеній Яценюк
Фото: investigator.org.ua

"Під час Голодомору ми гинули тому, що ми були українцями. Сьогодні ми здатні вижити тому, що ми є і будемо українцями. Як один сильний народ. Без внутрішніх чвар. Без пустопорожності. Без легкодухості", - наголосив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у своєму зверненні в неділю, 29 листопада.

Арсеній Яценюк підкреслив, що ідеологічною основою для дій радянського терору став великодержавний російський шовінізм: "Я звинувачую російський шовінізм у масштабних злочинах проти людяності".

"Головним винуватцем Голодомору була Москва. Кремль був і залишається вбивцею. Головним злочинцем, який спланував і вчинив акт геноциду проти українського народу, був тоталітарний радянський комуністичний режим", - наголосив він.

Глава уряду підкреслив, що задум, план і масштаб Голодомору "були диявольські". "Та ще більш сатанинським стало те, що сталося пізніше. Вбивці просто перегорнули сторінку. Статус "перегорнутої сторінки" тяжіє над усією нашою історією".

"Над комуністичним режимом і російським шовінізмом рано чи пізно, але неминуче буде здійснено правосуддя і проведено міжнародний трибунал", - сказав Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що понад 70 держав світу визнали історичний факт Голодомору: "Можна сказати впевнено, що це ті країни, які шанують пам'ять про Голодомор, і вони і є справжньою коаліцією найвищих людських цінностей, демократії і гуманізму".

Зараз ви читаєте новину «"Під час Голодомору ми гинули тому, що були українцями" - Арсеній Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі