пʼятниця, 25 січня 2013 12:11

Перший срібний долар США продали за $ 10 млн

Автор: Фото: REUTERS
 

Cрібний долар 1794 року був першою монетою, яку карбував Монетний двір США, вважають експерти. Відома фірма-колекціонер викупила монету за рекордні $ 10 млн на торгах у четвер.

Це рекорд для продажу монет, який більш ніж вдвічі побив попередній в $ 4,1 млн., встановлений 1999 року аукціонним домом Bowers.

Монета була основним лотом аукціону, який загалом приніс 17,2 млн. дол США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У каюті капітана на затонулому кораблі зробили унікальну знахідку

"Ми відчували серцем, що це буде перша монета, яка перевищить на аукціоні бар'єр у $ 10 млн., і насправді були готові значно збільшувати ставку для того, щоб придбати цей унікальний шматок історії", - зробила заяву компанія, що придбала долар 1794-го, додавши, що вона не планує продавати монети в найближчому майбутньому.

Девід Бауерс, почесний голова Stack's Bowers Galleries, сказав, що монета має унікальні особливості, які роблять її особливо цінною.

"Це перший американський металевий долар і найбільш відомий. Таке поєднання є рідкісним, жоден музей такого не має", - сказав він Reuters.

Автор: Фото: REUTERS
 

Монета була частиною колекції, зібраної відомим колекціонером Мартіном Логісом. Бауерс описав колекцію як "Старі майстри" карбування монети в період перших років існування Монетного двору США.

Зараз ви читаєте новину «Перший срібний долар США продали за $ 10 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі