четвер, 22 березня 2012 11:45

Опубліковані унікальні фото сторічного "Титаніка" та віднайдених на ньому речей
14

Фото: Фото: National Geographic

До сторіччя трагічної загибелі легендарного трансатлантичного лайнера "Титанік" журнал National Geographic публікує нові чудові зображення лежачого на дні океану судна, отримані за допомогою високих технологій.

Нові зображення з використанням сучасних технологій були отримані групою незалежних дослідників з Океанографічного інституту Вудс Хола. Підводні апарати зробили в цілому понад 100 тис. знімків, які потім були піддані ретельній комп'ютерній обробці, повідомляє Fox News.

Зображення дають перші вичерпні уявлення про легендарну катастрофу. На знімках, зокрема, зображений профіль лівого борту корабля з розломом. З побаченого можна зробити висновок, який підтверджується показаннями очевидців аварії, що розламаний, навпіл "Титанік", йдучи під воду, спочатку врізався в морське дно носом на кшталт штопора, після чого звалився весь корпус. При цьому пробоїну, отриману судном від айсберга і яка стала причиною аварії, розглянути як і раніше не можна - вочевидь, вона залишиться назавжди прихованою від очей, оскільки ця частина корабля повністю занурена в осадові породи.

Експедиція, підсумком якої стали в тому числі ці зображення, тривала два місяці: вона проходила в серпні-вересні 2010 року. Вчені використовували одразу кілька нових технологій, щоб отримати нові дані про аварію.

Зараз ви читаєте новину «Опубліковані унікальні фото сторічного "Титаніка" та віднайдених на ньому речей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі