четвер, 08 вересня 2016 10:42

Нумізмат розповість про фальшиві гроші на Русі

У Національному музеї історії України 10 вересня відбудеться лекція "Як на Русі гроші підробляли?". Про фальшивки розповість науковий співробітник відділу нумізматики Андрій Бойко-Гагарін.

"Якими методами користувалися деякі наші винахідливі пращури з середньовічного Києва, аби підробляти гривні? Яким чином інші наші предки намагалися вивести їх на чисту воду? Як відрізнити підроблену гривню від справжньої і які елементи захисту від підробок мала гривня у ХІІ столітті?", - на всі ці запитання почують відповідь слухачі лекції, запевняють у прес-службі музею.

Автор: Ніціональний музей історії України
 

Початок заходу о 14:00, на 4-му поверсі музею.

Нагадаймо, у Національному музеї історії України з 5 вересня відкрита виставка "Від гривни до гривні". Експозиція присвячена 20-й річниці з дня проведення грошової реформи в країні і введення в обіг національної валюти. Виставка відображає історію створення сучасних обігових та пам'ятних монет України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У культурному центрі розкажуть про філософів часів Київської Русі

Зараз ви читаєте новину «Нумізмат розповість про фальшиві гроші на Русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі