неділя, 15 вересня 2019 08:20

Німецькі солдати панічно боялися танків

Німецькі солдати панічно боялися танків
Вперше танк використаний англійською армією проти німецьких військ у "Битві на Соммі". Фото: Bain News Service

Вперше в історії світових воєн 15 вересня 1916 року англійці на річці Сомма кинули проти німців 49 танків моделі Mark 1

Навесні 1915 року при британському адміралтействі був створений спеціалізований "Комітет із сухопутних кораблів", який розробляв танки. Перша модель - танк Mk.1. Це досить недосконала бойова машина, що випускалася тільки з кулеметним озброєнням або кулемети і дві 57-мм гармати. Екіпаж танка складався з восьми осіб. Великі розміри робили його добре видимою мішенню для артилерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німці врятували пасажирів торпедованого корабля

Вперше танк використаний англійською армією проти німецьких військ у "Битві на Соммі". В ході бою з'ясувалося, що конструкція танка недостатньо відпрацьована. З 49 машин, які англійці підготували для атаки, на вихідні позиції висунулося тільки 32. Решта танків вийшли з ладу через неполадки.Танки, що залишилися, змогли просунутися вглиб оборони на 5 км.

Втрати англійців у цій наступальній операції виявилися в 20 разів менше звичайних. Броня тримала попадання куль і осколків снарядів, але не могла витримувати прямого попадання снаряда. Новий вид бойової техніки показав свої можливості - танки мають велике майбутнє. У перший час після появи танків на фронті німецькі солдати боялися їх панічно.

У Південній Атлантиці німецькі підводні човни торпедували англійський транспортний корабель "Лаконія" 12 вересня 1942 року.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі солдати панічно боялися танків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі