пʼятниця, 06 квітня 2012 17:20

Нечисть з хати вимітають перед Вербною неділею

Нечисть з хати вимітають перед Вербною неділею
Фото з сайту about-ukraine.com

"У воду для миття підлоги, вікон, дверей, меблів вливаю трохи свяченої води. Очищає хатню енергетику",- розповідає Алла Оцалюк, 32 роки з райцентру Васильків на Київщині.

Алла переконана, що найбільше негативу збирається в освячених в церкві квітах. Вони її вбирають.

"Коли роблю генеральне прибирання перед Великоднем, спалюю на вулиці минулорічну вербу й всі сухі квіти, які приносили з церкви на Спаса й Маковея. У Вербну неділю освячую свіжу вербу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вербну неділю віруючі влаштували бійку в Храмі гробу Господнього

Алла також не стелить біля порогу ганчірку, якою мила підлогу. Щоб з неї не вносився в хату негатив, який вимила.

"Квіти, навіть, якщо вони освячені в церкві, не є провідником благодаті. Це лише символ. У Вербну неділю Ісуса зустрічали з пальмами, стелили їх під ноги, бо так зустрічали царів. Після чудес, які Він зробив, люди почали Його вітати, як царя. В Україні пальма не росте. Тому її замінили вербою, бо вона найперша розквітає. Ніяких енергетик вона не збирає й цілющої сили не має",- пояснює протоієрей Олексій Волков, 38 років.

Священик каже, що зла енергетика — це зла воля людини, лихі задуми, заздрощі, засудження в балачках, гнів.

"Перед Великоднем, треба не барабашку з хати виганяти, а зло з своєї душі. Прости тих, хто образив й попросити вибачення в тих, кого образив. Прийти до сповіді чи на духовну розмову з священиком".

Зараз ви читаєте новину «Нечисть з хати вимітають перед Вербною неділею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі