вівторок, 12 березня 2019 23:13

Натрапили на незвичну труну із зображеннями міфічних істот

Натрапили на незвичну труну із зображеннями міфічних істот
У Китаї знайшли давню труну. Фото: Ancient History Encyclopedia

Китайські археологи під час розкопок в південній провінції Гуйчжоу виявили лаковану труну часів династії Мін 1368 - 1644 років.

Згідно з припущенням вчених, вік знахідки складає близько 500 років, повідомляє агентство "Сіньхуа".

Труну знайшли в одній з трьох гробниць династії Мін в повіті Вен'ань у північно-східній частині провінції. На думку співробітників інституту культурних реліквій і археологічних досліджень Гуйчжоу, усипальниця була побудована в 1581 році в період правління імператора Ваньлі.

На поверхні артефакту нанесені зображення чотирьох міфічних істот Давнього Китаю - Лазурного дракона, Червоного фенікса, Чорної черепахи і Білого тигра. Стіни самої гробниці прикрашені зображеннями бонсая і журавлів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкопали древній центр солеваріння

Археологам вдалося виявити в усипальниці різні цінності, серед яких золоті і срібні шпильки, сережки та браслети з благородних металів. У гробниці були знайдені також людські останки, а саме фрагменти кісток і зубів.

У Східному Китаї археологи натрапили на кілька тисяч керамічних і фарфорових виробів, виготовлених під час правління династії Суй (581-618). На місці розкопок учені знайшли ями, з яких давні китайці добували глину, пересохлі колодязі та інші об'єкти.

Зараз ви читаєте новину «Натрапили на незвичну труну із зображеннями міфічних істот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі