понеділок, 03 квітня 2017 12:20

Найвідомішого грабіжника Дикого Заходу вбили з його ж револьвера

Найвідомішого грабіжника Дикого Заходу вбили з його ж револьвера
Джессі Вудсон Джеймс Фото: Вікіпедія

3 квітня 1882 року вбили найвідомішого американського грабіжника банків 35-річного Джессі Вудсона Джеймса. Вбивця був членом його ж банди. Хотів отримати $10 тиc. винагороди.

Джессі Джеймса під прізвиськом "Дінґус" називають також "Робін Ґудом Дикого Заходу". Вважали, що він грабує багатих - поштові потяги та банки і роздає гроші бідним. Проте гроші отримував лише він та його банда. Під час Громадянської війни юний Джессі приєднався до банди Кривавого Білла Андерсона. Після війни брав участь у нападах на потяги і банки в Кентуккі і Міссурі. Спочатку він вважався героєм: великі компанії, що будували залізниці, притискали місцевих. Але дуже скоро подвиги Джеймса перестали здаватися героїчними. За його голову оголосили нагороду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський "Робін Ґуд" пройшов бойове хрещення

Після невдалої спроби пограбування банку в Норфілде, Міннесота, банда Джеймса розвалилася, а сам він заліг на дно. За кілька років до цього він одружився і під ім'ям містера Говарда купив будинок у Сент-Джеймсі, Міссурі. Туди відправився з братами Чарлі і Бобом Фордами, молодими членами розваленої банди.

3 квітня 1882 року, за кілька днів до наміченого пограбування, Джессі Джеймса вбили пострілом у потилицю, зробленим з пістолета Роберта Форда. Револьвер подарував Форду сам Джеймс. Смерть зробила Джеймса ще знаменитішим. Його дружина і дочка продали мемуари, син знявся в ролі батька в одному з перших фільмів про банду Джессі Джеймса. На могилі одного з найзнаменитіших злочинців Америки написано: "Пам'яті мого улюбленого сина, убитого зрадником і боягузом, ім'я якого не гідне згадки".

Роберта Форда застрелили у власному салуні через 10 років після вбивства Джеймса. На його могилі написали: "Людина, яка застрелила Джессі Джеймса"

Про Джессі Джеймса знято 7 фільмів, усього ж він фігурував у 71 фільмі і серіалі. Останній фільм екранізували 2007 року за мотивами однойменного роману Рона Хансена "Як боягуз Роберт Форд убив Джесі Джеймса" (The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford, 1983). У головних ролях зіграли Бред Пітт і Кейсі Аффлек.

Зараз ви читаєте новину «Найвідомішого грабіжника Дикого Заходу вбили з його ж револьвера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі