пʼятниця, 08 листопада 2013 11:30

На стіні іспанського палацу знайшли малюнок 15 століття, зроблений вугіллям

Автор: Фото: world-archaeology-news.blogspot.com
 

Будівельники, що ремонтували один з будинків в історичному центрі Хавеї іспанської провінції Аліканте, виявили настінний малюнок п'ятнадцятого століття.

Реконструктори будівлі зняли шар фарби на одній зі стін і виявили під тинькою добре збережений малюнок вугіллям. На ньому зображено воїна, який виконуюэ якийсь ритуальний танець з мечем біля човнів, які або готуються до відплиття, або щойно причалили.

Археолог Хоакім Болуфер вважає, що графіті нанесене в 15 столітті. Можливо, що більш детальне вивчення типу морських суден, зображених автором, дозволить уточнити час створення цієї роботи.

Будівля в готичному стилі, яка отримала назву за іменем однієї з сімей міста з багатим і довгим родоводом, якій колись належав цей невеликий палац, Сasa de los Xolbi або Casa Candel?ria, було побудована кілька століть тому. Історики не можуть назвати точну дату. Можливо, знайдений малюнок проллє певне світло на це та інші питання, пов'язані з будівництвом.

Зараз ви читаєте новину «На стіні іспанського палацу знайшли малюнок 15 століття, зроблений вугіллям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі