вівторок, 10 березня 2020 17:47

На стадіоні, подіумі та кухні - якими показували радянських жінок на сторінках американського журналу
30

Чим займалися радянські жінки 70 років тому
Фото: facebook.com/clio.eu/
Чим займалися радянські жінки 70 років тому
Чим займалися радянські жінки 70 років тому
Чим займалися радянські жінки 70 років тому
Чим займалися радянські жінки 70 років тому

Показали фото радянських жінок 1950 років. Їх зробила американська фотожурналістка Ліза Ларсен для журналу Life. Жінка неодноразово подорожувала Радянським Союзом, де фотографувала як провідних політиків, так і життя звичайних людей. За це отримала престижну премію "Фотограф року".

Фото опублікувала у Facebook спільнота "Пустощі східноєвропейської Кліо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, чим жив СРСР у 1960-1980-х

На них можна побачити повсякденне життя жительок СРСР та скласти загальне враження про побут тих часів. Окрім виховання дітей, представниці прекрасної статі працювали у теплицях, робили манікюр, пілінги обличчя та модні засічки, торгували, лікували, вигравали змагання та навіть збирали автомобілі на заводах.

Журнал Lifе заснував 1883 року видавець Джон Мітчелл. Виходив протягом 53 років як розважальний журнал, в основу якого лягли ілюстрації, жарти та соціальні коментарі. За девіз першого випуску обрали слова: "Є життя - є надія". 1936-го видавець Генрі Люс заплатив $92 тис. та викупив журнал, перетворивши його на цілком фотографічний. Видання зробило один із найбільших внесків у американську фотожурналістику. Однією із найзнаменитіших фотографій видання вважають "Медсестру в обіймах моряка", створену 27 серпня 1945-го. Вона стала символом завершення Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «На стадіоні, подіумі та кухні - якими показували радянських жінок на сторінках американського журналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі