пʼятниця, 11 жовтня 2013 12:26

На першому кольоровому фото зображено стрічку від шоколадки
15

Перше фото в світі було зроблено в 1826 році Жозефом Нісефор Ньєпсом. Фотографія називається «Вид з вікна». Знімок вдалося зробити завдяки камері-обскура з олов'яної пластиною, вкритою тонким шаром асфальту. Експозиція тривала близько 14 годин
Фото: Фото: adme.ru
Найперше кольорове фото було зроблено в 1861 році англійським фізиком Джеймсом Клерком Максвеллом. Фотографія називається «Стрічка з шотландки»
У 1858 р. Генрі Піч Робінмон виконав перший фотомонтаж, скомбінувавши кілька негативів в одне зображення. Це «Fading Away» - комбінація з п'яти негативів, де зображена смерть дівчинки від туберкульозу
Перший фотопортрет у світі - автопортрет Роберта Корнеліуса, 1839 рік. Після зняття кришки з фотооб'єктива, він кинувся в кадр, де просидів більше хвилини до закриття лінзи. Слова, написані на зворотному боці власною рукою Корнеліуса, говорять: «Перша картина у світлі. 1839.»
Першою фотографією людини вважається «Бульвар дю Тампль» - знімок, зроблений Луї Дагером наприкінці 1838 року. У лівому нижньому куті можна розрізнити фігурку людини, якій чистять черевики. Вона залишалася нерухомим досить довго, щоб потрапити на фотопластинку. Експозиція була не менше 10 хвилин, тому вулиця здається пустельною

Пропонуємо добірку перших знімків в історії фотографії всіх цих жанрів.

Історія фотографії почалася з розмитого зображення, отриманого Жозефом Нісефор Ньєпсом, після того як він намастив на металеву пластину тонкий шар асфальту і виставив її на сонці в камері - обскура. Це було перше в світі "відображення видимого"??.

Відтоді фотографія пережила масу нових відкриттів і метаморфоз - з чорно-білої перетворилася на кольорову, а зі статичної - в 3D. Також вона отримала багато різновидів: зйомка з повітря і з космосу, фотомонтаж і рентген, автопортрет, підводне фото.

"У народ" фотографія пішла, коли в 1888 році компанія Kodak випустила на ринок першу в світі любительську камеру. Kodak продавався з набором зі 100 негативів. Клієнт , відклацавши всю сотню, відправляли їх разом з фотоапаратом назад, на підприємство Kodak, щоб там проявили і виготовили фотографії.

Після обробки клієнту відсилали фотографії та камеру, готову зафіксувати ще 100 світлин. Через руки робітників на заводі пройшли тисячі знімків, але деякі сцени 1890-х років вони вважали за потрібне зберегти для нащадків. Саме ці, одні з перших аматорських фотографій, закривають нашу колекцію.

Зараз ви читаєте новину «На першому кольоровому фото зображено стрічку від шоколадки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі