пʼятниця, 16 жовтня 2020 15:00

На маленькому острові посеред моря виявили античний храм

На маленькому острові посеред моря виявили античний храм
Храм знайшли на острові біля Созополя, Болгарія. Фото: burgasmuseums.bg

На острові Святого Петра біля узбережжя болгарського міста Созополь виявили храм V століття до нашої ери.

"Передбачається, що острів Святого Петра колись був частиною острова Святого Іоанна. Вони роз'єдналися через підвищення рівня моря і подальші геологічні процеси за останні два тисячоліття. Острів Святого Петра не згадується в історичних джерелах до другої половини XIX століття", — йдеться в повідомленні Бургасського музею.

На острові площею 15 гектарів уперше проводили розкопки. Учені виявили дві структури у східній частині території. Знайшли два невисоких насипи землі, привезеної з іншого місця. Їх засипали невеликим камінням.

Усередині курганів знайшли фрагменти керамічних амфор, чаш, товстих кухонних посудин і керамічного посуду, покриті червоним лаком і чорною глазур'ю. Виявили бронзовий наконечник тригранної стріли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи під поховальною маскою людини виявили баранячий череп

Дослідники вважають, що вони розкопали на острові Святого Петра прибережний храм приблизно V століття до нашої ери. Це був період давньогрецької колонізації болгарського узбережжя Чорного моря.

Археологи знайшли найдавніші залишки Homo sapiens у печері Бачо-Кіро у Болгарії. Їх вік оцінюють у 46-43 тис. років, що на декілька тисячоліть більше за попередні.

Зараз ви читаєте новину «На маленькому острові посеред моря виявили античний храм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі