пʼятниця, 26 жовтня 2012 12:01

На Чорному морі зробили нову знахідку - грецькі амфори

На Чорному морі зробили нову знахідку - грецькі амфори
Фото: korrespondent.net

У Миколаївській області на дні Чорного моря у районі Кінбурнської коси учасники глибоководної підводно-археологічної експедиції "Берег Богі"в виявили дві грецькі амфори, датованих 5 століттям до нашої ери, повідомляє Корреспондент.

Як повідомив учасник експедиції, заступник директора НДЦ Лукомор'я Інституту археології НАН України Олександр Смирнов, вчені припускають, що на цьому місці близько 2,5 років тому сталася катастрофа античного судна.

За словами Смирнова, у знайдених амфорах, швидше за все, перевозили вантаж. "Вони призначені для зберігання вина або оливкової олії", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ялті показали давню амфору із залишками вина

Як вважає фахівець, на морському дні в цьому районі має бути ще чимало подібних посудин, однак частину з них уже знайшли і підняли на поверхню "чорні археологи".

Поки археологам не вдалося виявити саме судно. Вчені не виключають, що воно не збереглося, тому що, швидше за все, було виготовлено з дерева. З наступного року на Кінбурнській косі буде діяти стаціонарна археологічна експедиція.

Нагадаємо, цьогоріч біля острова Зміїний в Одеській області група археологів і водолазів знайшла на глибині 36 метрів залишки унікального судна, затонулого більше 2000 років тому.

Зараз ви читаєте новину «На Чорному морі зробили нову знахідку - грецькі амфори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі