четвер, 02 серпня 2018 13:58

На 5 років заборонили будувати атомні електростанції

На 5 років заборонили будувати атомні електростанції
Заборону пояснили перенасиченням території України електростанціями. Фото: 112

2 серпня 1990-го Верховна Рада УРСР ухвалила постанову про мораторій на будівництво на території республіки нових АЕС і нових надпотужних радіолокаційних станцій.

"На підставі повноважень, наданих народом України, враховуючи екологічну кризу в республіці, перенасичення її території атомними реакторами, Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки постановляє: оголосити мораторій на будівництво нових атомних електростанцій на території Української РСР та на збільшення потужностей діючих АЕС понад ті, які встановлено на 1 серпня 1990 року, терміном на 5 років", - йшлось у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині почали будувати ядерний могильник

Постанову підписав Голова Верховної Ради Української РСР Леонід Кравчук.

Верховна Рада України скасувала мораторій 21 жовтня 1993 року.

Генеральна асамблея ООН затвердила 26 квітня - Міжнародним днем пам'яті Чорнобиля. Це сталося 21 грудня 1995 року на пропозицію української делегації. Аварію на ЧАЕС визнали найбільшою техногенною катастрофою за всю історію ядерної енергетики у світі. Вона змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей у всьому світі.

Зараз ви читаєте новину «На 5 років заборонили будувати атомні електростанції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі