пʼятниця, 29 січня 2016 18:14

Міністр з РФ показав свої знання з історії на польському телебаченні

Міністр з РФ показав свої знання з історії на польському телебаченні

Російський міністр культури дав неоднозначне інтерв'ю для TVP. Про це йдеться на порталі historia.org.pl

Міністр культури РФ Володимир Медінський 27-го січня відвідав музей колишнього табору смерті в Собібожі. Російський політик є також істориком та керівником "Російського військово-історичного товариства", а ввечері він відвідав "Студія Схід".

Розмова стосувалася складних відносин Росії та Польщі, сфокусувавшись при цьому на спірних моментах. Інтерв'ю завершилось обміном думок щодо генерала Івана Черняховського, який, за словами міністра, ніколи не вбивав лідерів Армії Крайової. Ведуча програми відповіла, що взагалі-то він вбив її діда.

Тим не менш, суперечок протягом розмови вистачало. Одна із них стосувалася і Костянтина Рокоссовського, який, за словами міністра був найкращим польським командиром в історії. Mедінський продовжував: 200 тисяч польських солдатів штурмували Берлін і брали участь у параді перемоги, в чому була велика заслуга маршала Рокосовського. Журналістка відповіла, що на її думку, найвизначнішим командиром був Юзеф Пілсудський.

Також на передачі підняли питання і про російських військовополонених з польсько-більшовицької війни . Журналістка пригадала міністру, що в одному із попередніх інтерв'ю він назвав такі табори концентраційними. Meдінський заявив, що це являється фразою з офіційної польської кореспонденції. Він сказав, що про концентраційні табори часто говорять і в контексті бурських воєн. Втім, він визнав, що сьогодні ця назва пов'язана в основному з німецькими таборами смерті.

Тюремні умови, в яких перебували в'язні були дуже складними. Однак, журналістка заявила, що число 15-20% - багато, але ви ніяк не можете порівняти це з жертвами Катині.

Міністр, незважаючи на розбіжності у поглядах, неодноразово заявляв, що він готовий до діалогу, і хотів би , аби польський і російський народи більше єдиналися, аніж розділялися.

Зараз ви читаєте новину «Міністр з РФ показав свої знання з історії на польському телебаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі