понеділок, 20 березня 2017 05:25

Медицина і релігія: як давні єгиптяни використовували коноплю

В давньому світі коноплю використовували часто і в найрізноманітніших випадках.

Єгиптяни рано дізналися про лікувальні властивості коноплі, повідомляє Ancient Origin. В близько 1550 р. до н. е. знайшли найстаріший у світі папірус із медичними рецептами. І в ньому міститься ряд формул із використанням коноплі. Її вживали для полегшення болю та запалення, викликаних різними захворюваннями і травмами. У ранньому Єгипті жінки вживали маріхуану, щоб позбутися депресії.

Але найстаріші згадки про використання коноплі в медичних цілях сягають 2000 р. до н. е. Тоді нею лікували глаукому, катаракту, геморой, вагінальні кровотечі і навіть рак. Хоча вчені припускають, що вона була радше не ліками, а знеболюючим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом 10 років померли всі учасники експедиції відкриття гробниці Тутанхамона

Коноплю знайшли в мумії фараона Рамсеса II. Знаходили її і в інших муміях. Вчені вважають, що канабіс був частиною культури давніх єгиптян.

Сешат, богиню мудрості, часто зображували з листом коноплі над головою. Із коноплею також пов'язували богиню-кішку Бастет. Віруючі вживали маріхуану на фестивалях, присвячених їй.

Автор: Ancient Origin.
  Сешат із листом коноплі над головою.
Сешат із листом коноплі над головою.

Також із коноплі робили канати і паруси. Римський імператор Аврелій навіть ввів податок на коноплю.

В сучасному Єгипті марихуану досі не вважають небезпечним наркотиком, хоча вона і заборонена законом.

У столиці Єгипту, Каїрі під час ремонту каналізації знайшли статую Рамзеса ІІ. Археологи були змушені виловлювати з грунтових вод бюст фараона, його голову та інші частини: голову, корону, вухо.

Зараз ви читаєте новину «Медицина і релігія: як давні єгиптяни використовували коноплю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі