пʼятниця, 09 листопада 2012 12:20

Мамонта, вбитого неандертальцями, знайшли біля Парижа
7

Фото: Фото: REUTERS

Незвичайну знахідку пощастило відшукати археологам на березі річки Марна в передмісті Парижа. Історики з французького археологічного науково-дослідного центру Inrap виявили кістяк мамонта, який прекрасно зберігся .

За попередньою інформацією, вік знахідки складає близько 20 000 років. Поруч зі скелетом виявили два леза з кременю, що дозволило вченим припустити, що неандертальці-мисливці обробляли тушу мамонта після вдалого полювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди не вплинули на вимирання мамонтів - вчені

Археологи дали мамонтові ім'я Гельмут. Вчені припускають, що в момент смерті мамонтові було близько 30 років.

Передбачається, що останки доісторичного гіганта будуть передані в Музей природної історії в Парижі, де їх зможе побачити зацікавлена ??публіка. Вчені вже оголосили, що це - одна з найбільших археологічних знахідок 21-го століття. Востаннє кістки мамонта на території Франції виявили в 1859 році, у місті Ліоні.

Археологи говорять, що якщо їх гіпотеза підтвердиться, знахідка буде першим свідченням взаємодії між мамонтами і стародавніми печерними людьми в цій частині Європи

Зараз ви читаєте новину «Мамонта, вбитого неандертальцями, знайшли біля Парижа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі