вівторок, 10 липня 2018 15:33

Фаріон поставила на місце президента Польщі

Фаріон поставила на місце президента Польщі
Мовознавець Ірина Фаріон виступила на захист ОУН на Волині. Фото: holos.fm

Мовознавець Ірина Фаріон обурилася виступом президента Республіки Польща Анджея Дуди 8 липня на Волині.

"Слухай, президент, що робили поляки на етнічних українських землях? Відповідаю, тому що ти не здатний на це відповісти. Вони їх окупували і знищували переселенців - українців", - звернулася Фаріон до президента Польщі у Facebook.

Анджей Дуда відвідав Луцьк і селище Олика на Волині, де реставрують костел. У своїму виступі він назвав Волинську трагедію "етнічною чисткою" з боку ОУН під проводом Степана Бандери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бандера не мав із Волинською трагедією нічого спільного" - колишній прем'єр Польщі

"Дуда, послухай слова націоналіста Ленкавського: "У відносинах з Польщею для нас важливіше майбутнє, ніж минуле". Дуда, чуєш? Або ж імперська дуда звучить голосніше?" - зазначила Фаріон.

Ірина Фаріон вважає, що мова найбільше страждає від байдужості самих українців. Потрібно спочатку розібратися з собою, а потім жалітися на закордонні чинники.

Мовознавець вважає, що мовну проблему в Україні можна вирішити використовуючи "соціальні ліфти".

— Не дати освіти й не дати роботи — защебечуть українською моментально. Коли ці російськомовні так звані українці — хохли і малороси — їдуть на заробітки в Америку, то моментально опановують англійську. Коли йдуть "зароблєти" до Польщі, то "по-польськєму" теж щебечуть. Коли їдуть на заробітки в Чехію, то по-чеському говорять. На своїй батьківській землі вони досі не заговорили державною мовою.

Зараз ви читаєте новину «Фаріон поставила на місце президента Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі