вівторок, 03 червня 2014 15:40

Єлизавета II займається верховою їздою і не відмовиться від престолу

Королева Великобританії Єлизавета II катається по Віндзору на своїх улюблених поні. Тільки минулого року у віці 88 років Її величність пересіла з коня на цих мініконячок.

Автор: Leonard Bentley/flickr.com
 

Це пов'язано з недавньою травмою коліна, через яку королева вже не наважується сісти на коня. Тепер вона віддає перевагу спокійним прогулянкам на поні. Один з її улюблених гірських поні має кличку Карлтонліма Емма. Саме верхи на ній і любить прокататися королева.

Цікаво, що британська преса, повідомляючи про це, згадала про зречення іспанського короля Хуана Карлоса престолу, зазначивши, що Єлизавета II, очевидно, не збирається покидати свій трон.

Вона продовжує спокійно займатися своєю улюбленою справою - верховою їздою. Як говорять історики, не в традиціях британських королів за життя добровільно передавати кому-небудь престол.

Королева Єлизавета II дала клятву служити Великобританії до смерті 61 рік тому у Вестмінстерському абатстві. І не збирається її порушувати, як неодноразово заявляли в Букінгемському палаці. Адже до корони Єлизавета II відноситься не як до символу влади, а як до священного і важкого обов'язку.

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета II займається верховою їздою і не відмовиться від престолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі