четвер, 12 липня 2018 19:13

Чому люди бояться п'ятниці 13-го

Чому люди бояться п'ятниці 13-го
П'ятницю 13-го вважають магічним днем Фото: Magical Mystery Radio

Коли 13-те число місяця припадає на п'ятницю, то такий день називають містичним і нещасливим. Він найбільше оточений забобонами, прикметами і таємними знаками.

Вважають, що біди в п'ятницю 13-го мають релігійне походження. Ніби саме цього дня Єва скуштувала заборонений плід, Каїн убив свого брата Авеля і був розіп'ятий Ісус Христос.

У такі дні нечисть злітається на шабаш – 12 відьом і упирів збираються на Лисій горі. Опівночі 13-м учасником їхнього темного дійства стає Сатана.

Древні римляни вірили, що число 13 пов'язане зі смертю, потойбічним світом і приносить нещастя.

В п'ятницю 13-го не рекомендують здійснювати подорожі – великий ризик мати проблеми або не повернутися. Автомобілісти кажуть, що цього дня відбувається найбільше аварій на дорогах. Є такі, що не виїжджають з гаражів взагалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затемнення Сонця і Місяця: чим це обернеться для українців

Не можна брати собі або піднімати з дороги будь-яку знайдену річ. Навіть якщо це коштовність чи купюра. Цим притягується нещастя.

Вірять, якщо похорон припадає на п'ятницю 13-го, то незабаром за ними можуть послідувати ще один.

На цей день деякі лікарі не призначають операцій, а вже домовлені переносять на інші дні. Переконані, що ризик невдачі операції зростає вдвічі. Британські хірурги скасовують половину операцій, призначених на п'ятницю 13-те.

У ніч з 12 на 13 липня 2018 року відбудеться часткове сонячне затемнення. Експерти стверджують, що астрономічне явище почнеться о 4:48 за київським часом, максимального апогею досягне о 6:02, а закінчиться о 7:13.

Українці не зможуть спостерігати затемнення, однак воно вплине на наше життя.

Зараз ви читаєте новину «Чому люди бояться п'ятниці 13-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі