пʼятниця, 28 травня 2021 13:38

Будівельники випадково відкопали вхід до гробниці

Будівельники випадково відкопали вхід до гробниці
На Мальті знайшли давню гробницю. Фото: independent.com.mt

На півдні Мальти біля міста Зейтун будівельники виявили незайману гробницю віком понад 2 тис. років.

Вони повідомили археологам про знахідку. Ті виявили всередині колекцію похоронних урн. У деяких із них був прах людей. Попередньо встановили, що у двох урнах були поховані доросла людина й маленька дитина. Знайшли також амфору, дві порожні урни, олійну лампу, скляний флакон для парфумів та інші предмети, повідомляє Malta Independent.

Знахідки характерні для періоду Пунічних воєн - конфліктів Риму з Карфагеном. Вони з перервами точилися з 264-го до 146 року до н. е. Рим у війні переміг і посилив свою могутність.

Поховані могли мати високий статус у громаді. На Мальті померлих кремували тільки в особливих випадках. Спалювання трупів потребувало великої кількості деревини. На острові її було мало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таємничий підземний храм на Мальті - восьме чудо світу в унікальних фотографіях

Артефакти й прах людей направили в лабораторію для вивчення.

Уламки фінікійського торгового корабля знайшли неподалік від острова Гозо (Мальта), на глибині 120 м у Середземному морі. Знахідку зробили ​​ще кілька місяців тому, але вчені зберігали її в таємниці. Вона багато може розповісти про життя в стародавній Фінікії.

Зараз ви читаєте новину «Будівельники випадково відкопали вхід до гробниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі