понеділок, 29 липня 2019 17:25

Будівельники викопали давні стели із зображенням чоловіків

Автор: lenouvelliste.ch
  Археологи розкопали неолітичні стели у Швейцарії
Археологи розкопали неолітичні стели у Швейцарії

Будівельники виявили 6 кам'яних стел епохи енеоліту 2,5 тис. до н.е. у місті Сьйон в Швейцарії. Артефакти знаходились за 400 м. від давнього мегалітичного некрополя Петі-Шассер, який знайшли ще у 1961-му.

На одній зі стел вагою 2 т. археологи виявили зображення чоловіка. Його "одяг" прикрашав геометричний орнамент та сонячні промені. Інша знахідка має велику кількість купул - маленьких круглих заглиблень. Подібних плит із купулами ніколи не знаходили у Сьйоні, однак схожі стели розкопували неподалік італійського джерела Сен-Мартен-де-Корлеан у місті Аоста, повідомляє офіційний веб-сайт кантону Вале.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли стелу з життєписом китайського вельможі

Цікавим є факт, що деякі стели навмисно розбили і закопали на цьому місці. Знахідки допоможуть пролити нове світло на будівництво Петі-Шассера та релігійні обряди давніх європейців.

Польські археологи проводять розкопки поблизу некрополя Сакарра під Каїром на околицях піраміди Джосера. Там виявили кілька десятків невідомих мумій із дивним зображенням бога смерті. Піраміда вважається найдавнішою збереженною кам'яною будовою в світі. Польська наукова група веде роботи у цьому районі понад 20 років.

Зараз ви читаєте новину «Будівельники викопали давні стели із зображенням чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі