понеділок, 05 липня 2021 15:18

Базари, традиційний одяг і полонені партизанки - як жила Україна під німецькою окупацією
16

Німці роздають їжу селянам. Кременчук, 1941 рік
Фото: "Райхскомісаріат Україна"
У невідомому українському селі. Літо 1941 року
Ринок біля Черкас. Зима 1942 року
Вулиця Банкова у Києві. 1941-1942
Німці у Києві. 1942 рік

Зібрали фотографії міст і сіл України часів нацистської окупації.

Їх публікує Telegram "Райхскомісаріат Україна". На світлинах показати життя в 1941-1944 роках.

Райхскомісаріат Україна заснували на частині української етнічної території наказом диктатора Адольфа Гітлера 20 серпня 1941 року. Гауляйтером призначили Еріха Коха, столицею райхскомісаріату стало Рівне.

Частина українців сприйняла окупацію як звільнення від диктатури більшовиків. Німців могли зустрічати з урочистостями. Українцям німці обіцяли, що долю їхньої країни вирішуватимуть після війни.

Представники німецької влади обіймали посади генеральних, окружних і міських комісарів. Місцеве управління починалося з районного рівня. У містах діяли міські управи. У містах із поділом на райони їх очолював голова, а в містах без поділу на райони — бургомістр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маємо позбутися міфу про віроломний напад Німеччини

Із січня 1942-го українців почали висилати на примусові роботи до Німеччини. У селах зберегли колгоспи. Їх перейменували на "громадські господарства".

5 липня 1941 року нацисти заарештували лідера ОУН Степана Бандеру та його заступника Ярослава Стецька. Українських націоналістів арештували за відмову відкликати Акт відновлення Української Держави. Його проголосили 30 червня у Львові. Нацисти не хотіли незалежності України.

Зараз ви читаєте новину «Базари, традиційний одяг і полонені партизанки - як жила Україна під німецькою окупацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі