четвер, 15 серпня 2019 09:15

Банкети на яхтах та оргії: показали унікальний документ, як жили і розважалися організатори Голодомору
3

Під час Голодомору, що забрав життя мільйонів людей, радянські діячі з Народного комісаріату внутрішніх справ влаштовували вечірки на дачах і яхтах за державний рахунок.

Також із державного бюджету утримувалися самі дачі й яхти, цілий штат працівників і навіть звіринець. Про це в Facebook розповів російський історик і кінематографіст Костянтин Богуславський.

Він опублікував документ - протокол допиту колишнього начальника адміністративно-господарського відділу НКВС УРСР, майора держбезпеки Савелія Цікліса, який докладно розповів про витрати на вечірки наркома внутрішніх справ УРСР, одного з організаторів Голодомору Всеволода Балицького. За словами Цикліса, витрачено було за 1936 рік приблизно півмільйона рублів.

Також Цикліс розповів про інтимні розваги діячів УРСР і перерахував прізвища причетних до оргій.

Російський історик і кінематографіст Костянтин Богуславський показав документ, як жили і розважалися організатори Голодомору
Фото: www.facebook.com/konstantin.boguslavskiy
Російський історик і кінематографіст Костянтин Богуславський показав документ, як жили і розважалися організатори Голодомору
Російський історик і кінематографіст Костянтин Богуславський показав документ, як жили і розважалися організатори Голодомору

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поіменний список жертв Голодомору 1932-1933-х виклали у мережу

"Пиятики були особливо часто влітку, коли Балицька їздила за кордон. Крім дач, п'янки влаштовувалися на катері, побудованому в Києві 1936-го. Банкет перетворювався на суцільну пиятику. У них брали участь і дружини. Дружин Семенова, Чирського, Лєпіна, Шарова використовував Балицький. Про це знав обслуговуючий персонал. До Кацнельсона часто приїжджала з Москви артистка, дружина розстріляного колишнього директора Держбанку (троцькіста), тоді організовувалися інтимні вечори за участю Балицького, Кацнельсона, Шарова, Рубінштейна, Бачинського", - повідомляє він.

Слід зазначити, що Всеволод Балицький був заарештований 1937-го і розстріляний. 1998-го він був визнаний таким, що не підлягає реабілітації.

У Галузевому державному архіві Служби безпеки України знайшли невідомі фотографії організаторів Голодомору 1932-33-х. Усі вони зроблені у Києві та датуються 1934-1936-ми. Знаходилися в архівній справі Всеволода Балицького.

Зараз ви читаєте новину «Банкети на яхтах та оргії: показали унікальний документ, як жили і розважалися організатори Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі