понеділок, 27 серпня 2018 23:13

Археологи знайшли скарб срібних монет

Археологи знайшли скарб срібних монет
Монети належать до римської епохи. Фото: DigVentures

Археологи на розкопках в Йоркширі у Великій Британії знайшли скарб із срібних давньоримських монет.

Їх викували в I столітті нашої ери, пише The Guardian.

Монети відносяться до часу правління імператора Тіма Флавія Веспасіана (69-79 н.е.). Йому приписують вислів "гроші не пахнуть". Під керівництвом Веспасіана римляни просунулися на північ і заснували кілька поселень на території сучасного Йоркшира.

Монети знайшли на місці одного з найбільш ранніх римських поселень на півночі. Щоб захистити пам'ятник стародавньої цивілізації від чорних археологів, точне місце розташування розкопок зберігають у таємниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі міста знайшли найстарішу бібліотеку

Крім монет знайшли уламки керамічних чаш і амфор. Їх використовували для транспортування оливкового масла і вина із Середземномор'я.

Вчені припускають, що поселення було багатим. Про це свідчать фундаментні траншеї з залишками кам'яних стін одного або двох великих будинків, які ймовірно належали знатним сім'ям.

Учасники підводної експедиції виявили на дні біля берегів Балаклави дерев'яний корабель. Він імовірно належить до давньоримської епохи, І століття нашої ери.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли скарб срібних монет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі