четвер, 30 вересня 2021 15:42

Археологи знайшли найдавніші в регіоні рештки людини

Археологи знайшли найдавніші в регіоні рештки людини
У печері останки людини віком 32 тисячі років. Фото: Xinhua

У печері в китайській провінції Хенань знайшли фрагменти черепа людини віком 32 тис. років.

Також там виявили кам'яні знаряддя праці, повідомляє "Сіньхуа".

Археолог Чжао Цінпу з інституту культурної спадщини та археології провінції Хенань із китайськими вченими провів розкопки в невеликій печері. Дослідникам вдалося виявити скам'янілі фрагменти людських черепів. Вік цих знахідок встановили за допомогою датування на підставі ізотопів урану. Вік однієї знахідки становить приблизно 12 тис. років, іншої - орієнтовно 32 тис. років. Це робить її найдавнішою знахідкою рештків Homo sapiens у провінції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під водосховищем виявили давнє місто

Учені зазначили, що ця знахідка є не першим палеолітичним артефактом, виявленим під час робіт. Археологи знайшли людські зуби й понад 19 тис. фрагментів кісток коней, кіз, ведмедів, оленів, кабанів і вовків. Вік цих матеріалів оцінюють у проміжку між 30 і 40 тис. років.

На археологічній пам'ятці в провінції Сичуань у Центральному Китаї археологи виявили священне бронзове дерево культури Шу. Його знайшли в жертовній ямі. Археологам знадобилися чотири місяці, щоб повністю розкопати гілки, квіти, частини стовбура й прикраси дерева.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли найдавніші в регіоні рештки людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі