середа, 25 травня 2016 17:00

Археологи визначили рівень смертності під час чуми

Археологи  визначили рівень смертності під час чуми

Вчені з Великобританії досліджували глиняні черепки і визначили рівень смертності під час чорного мору.

Під час дослідження група археологів порахувала кількість англійських черепків, що походять з періоду до виникнення епідемії чуми, і кількість черепків, що відносяться до періоду після. Чорний мор (або чорна смерть) - це пандемія чуми, що протікала переважно в бубонної формі, яка поширилась в середині XIV століття по Азії, Європі (1346 - 353), Північній Африці та острову Гренландія. Повідомляється в Antiquity.

В результаті дослідження вчені з'ясували, що кількість глиняних черепків після чуми в середньому скоротилося на 45%, а в деяких районах країни (наприклад, на території сучасного міста Норіджа в Східній Англії) - на 71%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іспанії виявлені наскальні малюнки, яким 14 тисяч років

З огляду на те, що в середньовічній Англії всі жителі використовували глиняні черепки, результати дослідження можуть свідчити про те, як багато людей померло під час чорного мору.

Як повідомлялося раніше, археологи з Університетського коледжу Лондона розповіли, яким чином древні жителі Британських островів побудували Стоунхендж.

Зараз ви читаєте новину «Археологи визначили рівень смертності під час чуми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua