четвер, 24 жовтня 2013 16:28

Археологи шукають останки першого християнського короля Англії

Автор: Фото: archae.ru
  Св.Едвард, король Нортумбрії
Св.Едвард, король Нортумбрії

Британські археологи приступили до розкопок місця поховання першого християнського короля Нортумбіі (одне із семи королівств так званої англосаксонської гептархіі , яке виникло на півночі Британії) - святого Едвіна (584 -633 рр.).

Про точне місце розташування могили короля було відомо з 1951 року, але до її дослідження вирішили приступити тільки зараз. Поховання цього правителя розташовується в церкві св. Марії в Какні , графство Ноттінгемшир .

Дослідники хочуть дізнатися обставини загибелі короля Едвіна . Вважається , що він загинув у битві з бриттами і мерсійскій англами , що відбулася при Хетфілді . У цьому ж бої було вбито і його сини ОСФР і Едфріт . Дослідники хочуть дізнатися , чи так це було насправді .

Християнство Едвін прийняв 12 квітня 627 року в нашвидку збудованої дерев'яної церкви св. Петра . У цьому його підтримала аристократія і жерці. Після хрещення Едвін активно взявся за християнізацію півночі Англії . За свої місіонерські заслуги , після смерті він був зарахований до лику святих.

Зараз ви читаєте новину «Археологи шукають останки першого християнського короля Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі