понеділок, 01 лютого 2021 14:47

Археологи розповіли про унікальну монету

Археологи розповіли про унікальну монету
На монеті вперше викарбували назву Єрусалима. Фото: World Best News

У Єрусалимі археологи знайшли стародавню монету. Її виявили біля підніжжя Храмової гори.

Бронзова монета належить до 132 року н. е. Тоді відбулося повстання євреїв проти Римської імперії під керівництвом Саймона Бар-Кохби, повідомляє Express.

На монеті виявили напис "другий рік свободи Ізраїлю". На зворотньому боці розмістили зображення пальми та слово "Єрусалим". Фахівці з Ізраїльського управління антикваріату заявили, що на монеті вперше зазначили назву міста.

Археологи Моран Хагбі та Джо Узіель вважають, що монети привезли в Єрусалим римські легіонери 10-го легіону. Вони придушували повстання. Римляни могли брати із собою монети як сувеніри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля старовинної печі знайшли золоті монети

"Одне з питань, яке ми ставимо собі, полягає в тому, як ця монета потрапила до Єрусалима, оскільки сьогодні ми знаємо, що повстанці не завоювали Єрусалим. Табір 10-го легіону розміщувався в межах Старого міста Єрусалима, і деякі кажуть, що він був на південь від Храмової гори", - повідомив Хагбі.

Дослідники додали, що серед 22 тис. знайдених у Єрусалимі монет повстанню присвячені лише 4.

Скарб із 425 старовинних золотих монет на розкопках в Ізраїлі випадково знайшли 2 підлітки. Археологічні дослідження проводили в центральній частині країни.

Зараз ви читаєте новину «Археологи розповіли про унікальну монету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі