четвер, 16 грудня 2021 00:46

Як жили франкомовні канадці у середині століття - добірка фото
15

Gazeta.ua зібрала фото франкомовної канадської провінції Квебек у 1950-1960 роках
Фото: Fortepan
1950-ті припали на часи правління прем'єр-міністр Квебеку Моріса ле Нобле Дюплессі. Він був переконаним консерватором та антикомуністом
Тим часом в провінції відбувалося економічне процвітання. Заробітна плата зростала швидше, ніж інфляція
1960 року Дюплессі відійшов від влади та на його місце прийшла Ліберальна партія на чолі з Жаном Лесажем

Gazeta.ua зібрала фото франкомовної канадської провінції Квебек у 1950-1960 роках.

1950-ті припали на часи правління прем'єр-міністр Квебеку Моріса ле Нобле Дюплессі. Він був переконаним консерватором та антикомуністом. Наказував закривати усі газети, які були проти його політики.

Тим часом в провінції відбувалося економічне процвітання. Заробітна плата зростала швидше, ніж інфляція. Почали покращуватися умови праці, з'явилися оплачувані відпустки та пенсійні плани. Квебек почав переймати американський спосіб життя. Але освіта була у відомстві Католицької церкви.

1960 року Дюплессі відійшов від влади та на його місце прийшла Ліберальна партія на чолі з Жаном Лесажем. Він розпочав економічні, політичні та соціальні реформи. Економіка виросла ще більше, суспільство стало вільнішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отари на гірських дорогах та базар - показали фото Вірменії 1960-х

Тим часом у регіоні почали домінувати корінні франкомовні люди, а не англійці з центральних провінцій. Французку офіційно визнали мовою провінції.

Gazeta.ua зібрала фото військових Османської імперії початку XX ст. Нова турецька армія остаточно сформувалася у середині ХІХ ст. Її реформували за пруським зразком.

Зараз ви читаєте новину «Як жили франкомовні канадці у середині століття - добірка фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі