середа, 18 лютого 2015 17:15

Як виглядав Калінінград до 1945 року - рідкісні фотографії
18

Хутір в районі Раушена (нині Світлогорськ)
Фото: foto-history.livejournal.com
Інстербург (нині - Черняхівськ)
Інстербург. Тролейбус біля замку
Тильзит, площа Шенкендорфа

Сьогодні пропонуємо дізнатися, як виглядали міста Східної Прусії - Кенігсберг, Інстербург та Тільзит - до окупації радянськими військами.

Калінінградська область - найзахідніший регіон Росії. Він відділений від решти Росії територією незалежних держав, проте з'єднаний морем і є, таким чином, напіванклавом. Межує з Польщею на півдні, Литвою — на півночі і сході. На заході область омивається водами Балтійського моря.

Після Другої світової війни, згідно з Потсдамськими угодами, північна частина (приблизно 1/3 загальної території) Східної Пруссії 1945 року ввійшла до складу РРФСР - частини тодішнього СРСР. Було організовано Кенігсберзький особливий військовий округ, який також займався й цивільними справами.

7 квітня 1946 року він був перетворений на Кенігсберзьку область у складі РРФСР, а 4 липня 1946 року її перейменували на Калінінградську. Залишки німецького населення депортували до Німеччини до 1947 року.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядав Калінінград до 1945 року - рідкісні фотографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі