неділя, 16 червня 2019 23:13

Як туристів кликали у Балаклаву в ХІХ ст. - добірка фото
11

Показали давні фото Балаклави
Фото: Facebook
Показали давні фото Балаклави
Показали давні фото Балаклави
Показали давні фото Балаклави
Показали давні фото Балаклави

Показали листівки з видами Балаклави кінця XIX століття.

"Кращий готель тут "Гранд Готель", що поміщається в кращій частині міста на Набережній. Вона досить простора і здається досить охайною, але сморід від риби нестерпний. Інших скільки небудь придатних для прогулянок вулиць немає, а тому якщо потрапить в Балаклаву хворий, він опинитися в дуже скрутному становищі щодо вибору місця для прогулянок: тільки по горах і можна гуляти якщо для цього вистачає сил. Нині Балаклава - заштатне місто з дуже невеликою кількістю жителів, що займаються рибальством", - йшлося у путівнику 1889 року, передають Хроніки прекрасної епохи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як жили кримські татари у 20-х роках ХХ століття - ретро фото

"Найдорожче для Балаклави, саме те, що найбільше приваблює до неї публіку - це морські купання. Вода в бухті абсолютно чиста, чим не можуть похвалитися ні Ялта, ні Севастополь. Дно всіяне маленькими каменями, майже піском і для тих, що купаються робиться майже непомітним", - йшлося у рекламі.

Сьогодні вашій увазі пропонуємо унікальні фотографії Бахчисарая 20-х років ХХ століття. Назва в перекладі з кримськотатарської мови означає "сад-палац" (bağça - сад, saray - палац).

Зараз ви читаєте новину «Як туристів кликали у Балаклаву в ХІХ ст. - добірка фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі