понеділок, 07 грудня 2015 18:04

74 роки тому японці напали на Перл-Харбор
5

Американський лінкор «Вест Вірджинія» (USS West Virginia, BB-48) горить в гавані Перл Харбор.
Фото: waralbum.ru
Аерофотозйомка низки американських лінкорів в гавані Перл-Харбора, зроблена з японського бомбардувальника.
Вибух американського есмінця «Шоу»(USS Shaw, DD-373) в гавані Перл-Харбора.
Крапки на небі - це вибухи снарядів зеніток над димлячими кораблями в Перл-Харбор.
Уламки американських літаків після японської атаки на Перл-Харбор.

Вранці 7 грудня 1941 року тисячі японських літаків атакували американську військову базу Перл-Харбор. Артилерійський вогонь тривав близько двох годин, проте наніс нищівного удару: японцям вдалося винищити близько 20 американських військово-морських суден та 200 літаків. В результаті нападу більше 2000 американських солдатів загинуло та 1000 було поранено.

Наступного дня президент Сполучених Штатів Америки Франклін Рузьвельт виступив на засіданні конгресу США. "Вчора" сказав президент США, "Сполучені Штати Америки були раптово та навмисно атаковані, не має різниці як багато часу нам потрібно витратити для того, щоб подолати це умисне вторгнення, проте я щиро переконаний, що американський народ прийде до абсолютної перемоги. Я вірю, що я виголошую волю конгресу та всього американського народу, коли я стверджую, що ми не тільки захистимо себе від останньго, але й будемо певними, що дана загроза ніколи не повстане перед нами."

Після нападу на Перл-Харбор американський народ вперше протягом багатьох дискусій та дебатів був одностайним питанні вступу США до Другої Світової війни.

Зараз ви читаєте новину «74 роки тому японці напали на Перл-Харбор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі