понеділок, 15 грудня 2014 14:20

Через хворобу нирок Антон Хоменко втрачає вагу та не може ходити
5

10-річному Антону Хоменку потрібна складна операція з пересадки нирки в клініці в Білорусі. Але перед цією операцією Антону необхідно пройти обстеження, вартість якого – 7 000 доларів. Також необхідні операції з пластики сечоводів і сечового міхура, також вартістю 7 000 доларів кожна. У Антона погіршуються аналізи. Хвороба прогресує швидко. Необхідно терміново починати підготовку до трансплантації. Інформує "Українська біржа благодійності".

Антон народився з вагою 4,200 кг. Відразу після народження почав втрачати вагу, постійно плакав, майже не спав. Тільки через місяць лікарі поставили точний діагноз - вроджена аномалія розвитку сечовидільної системи. Двічі дитина була в реанімації. Сім місяців після народження Антона лікували в урологічному відділенні ОКДЛ. Щоб розвантажити нирки, Антону провели двосторонню уретростомію. Установили діагноз - хронічна ниркова недостатність, двосторонній гідронефроз, хронічний пієлонефрит. Дитина стала інвалідом.

Майже 10 років Антон живе зі стомами (катетерами трубками в сечоводах), які йому міняють двічі на тиждень у відділенні урології. З жовтня 2013 почала прогресувати хронічна ниркова недостатність, дуже підступна хвороба, при якій у дитини йде втрата функцій нирок, посилюється інтоксикація організму. У дитини постійна нудота, блювання, слабкість, швидка стомлюваність. Різко погіршилися аналізи. Через порушення мінерального обміну і малорухливого способу життя у Антона атрофувалися м'язи ніг, йому важко ходити. Біологічний вік хлопчика 10 років, але виглядає він як шестирічний (зростання 113 см, вага 20 кг). Те, що нирки Антона не здатні синтезувати самостійно, потрібно вводити у вигляді ліків і ін'єкцій. На жаль, це дорогі препарати, на які у сім'ї не вистачає коштів.

Реквізити для допомоги:
МБФ "Українська Біржа Благодійності"
ЕДРПОУ 38005762
Р/р 2600630669802
МФО 305749 м. Київ
Центральне відділення
ПАТ "Банк Кредит Дніпро"
Призначення платежу: благодійна допомога проект "Прочитай мій біль, Я вірю - ти допоможеш".

 

Зараз ви читаєте новину «Через хворобу нирок Антон Хоменко втрачає вагу та не може ходити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі