четвер, 15 жовтня 2020 11:35

Звичайні люди не отримають Covid-щеплень до 2022 року - ВООЗ

Звичайні люди не отримають Covid-щеплень до 2022 року - ВООЗ
Списки тих, хто зможе першим отримати доступ до вакцини, все ще формуються. Фото: pixabay.com

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що молодим здоровим людям доведеться чекати до 2022 року, аби вакцинуватися від Covid-19.

За словами заступниці генерального директора ВООЗ Сумії Свамінатан, першими щеплення отримають медпрацівники та люди похилого віку, пише CNBC.

"Люди схильні думати, що 1 січня або 1 квітня їм зроблять щеплення, і тоді все повернеться у звичне русло. Так не буде. Вакцинація повинна початися з працівників першої лінії боротьби з пандемією, але навіть в такому випадку необхідно визначити, хто з них зазнає найбільшого ризику. А вже потім люди похилого віку і так далі", - сказала Свамінатан.

Вона висловила сподівання, що до 2021 року світ отримає щонайменше одну безпечну й ефективну вакцину. Заступниця гендиректора ВООЗ додала, що списки тих, хто зможе першим отримати доступ до вакцини, все ще формуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодь почала важче переносити Covid-19: назвали причини

На даний момент у всьому світі більше 10 вакцин від коронавірусу проходять фінальні етапи клінічних випробувань.

Науковці з Гонконзького університету створили назальний спрей, який містить вакцину від коронавірусу та грипу одночасно. Планують початок випробовування на людях у листопаді.

Зараз ви читаєте новину «Звичайні люди не отримають Covid-щеплень до 2022 року - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі